Boechout Broechem Emblem Koningshooikt Oostmalle Pulle Vremde Westmalle Wommelgem

podiumacademie

Textiele Kunst

VIERDE GRAAD
duur opleiding 5 of 10 jaar

Schooljaar 2024-2025

Binnen de opleiding Textiele kunst focus je voornamelijk op het experimenteren en leer je een open blik te ontwikkelen tegenover de brede waaier van Textiel.   

Je wordt aangespoord je eigen artistieke beeldtaal te ontwikkelen en deze vorm te geven in je werk. In deze opleiding ligt dan ook een grote focus op het persoonlijke onderzoek. Waar liggen je raakpunten met het medium Textiel? Welke inspiratiebronnen spreken je aan? Welke textieltechnieken kan je gebruiken om je concept te verbeelden?   

Je vertrekt niet vanuit opgelegde technieken maar vanuit je eigen interesse en onderzoek. Gedurende de opleiding krijg je de basis van verschillende technieken aangeboden om hiermee in je eigen proces aan de slag te gaan. Wanneer een bepaalde techniek jou bijzonder aanspreekt, kan je je daar verder in verdiepen.  

In Textiele kunst is er aandacht voor dialoog. Je wordt aangemoedigd met elkaar in gesprek te gaan en zo van elkaar te leren. Dit gaat niet enkel om technische kennis; je leert ook te praten over het artistieke werk en deze via feedback uit te diepen. Zo proberen we telkens tot een verrassend en vernieuwend beeld te komen, dat zijn basis heeft in de brede Textiele kunst, zonder te vervallen in clichés. 

UURROOSTER

NIEUW! 5-jarig traject

  • maandag 18u20 tot 21u50 + dinsdag 18u20 tot 21u50
10-jarig traject
  • maandag 18u20 tot 21u50 NIEUW!
  • dinsdag 18u20 tot 21u50 (VOLZET)

Geïnteresseerd in deze opleiding? Misschien is dit ook iets voor jou:

Kantwerk
Kunstambacht Papier
BeeldLab (BAK)

Is je opleiding naar keuze volzet en vind je niet meteen een alternatief? Kom langs op ons secretariaat voor een babbel! Wij helpen je graag verder. Ook via mail of telefoon kan ons bereiken voor vragen over opleidingen.

Specifieke inhoudelijke informatie over opleidingen kan je ook steeds opvragen bij de docent.

Scroll to Top