Boechout Broechem Emblem Koningshooikt Oostmalle Pulle Vremde Westmalle

podiumacademie

Visie & missie

Beeldacademie Lier - huis van verwondering

Verwondering is ons fundament. We houden ervan dat  jij als leerling verwonderd raakt over kunst, kunstenaars, schoonheid, vakmanschap, je leraar en je medeleerlingen.

LEERKRACHTEN VERWONDEREN LEERLINGEN

Geen stevig huis zonder een grond van artistiek en didactisch vakmanschap. Van hieruit vullen de  leerkrachten het huis met avontuur, twijfel, durf en toeval.  Verwonder je. Hier mag je niet weten waar je naartoe gaat. Hier mag je ongegeneerd zijwegen inslaan. Het kronkelend artistiek parcours brengt je  langs onverwachte ontdekkingen. Met motiverende en vertrouwende leerkrachten voelt dit ook veilig. Zo wordt de academie een vrijplaats waar je iets vindt dat in de buitenwereld verdwenen is.

LEERLINGEN VERWONDEREN LEERKRACHTEN

Ook de leerkrachten zoeken verwondering. Ze vragen je: laat je zien, zoek je stem, waag je eigenheid. We zijn dus ook een huis van verbijzondering. Het is een pad dat de leerkrachten zelf doorlopen hebben, en dat ze dus goed begrijpen. Natuurlijk vraagt dit ook jouw engagement: je leert technieken, je oefent, je concentreert je. Op regelmatige basis krijg je feedback over de aspecten van  jouw traject.

HUIS VAN VEELZIJDIGHEID

Ons huis vol verwondering is gevuld met levendige bedrijvigheid. De beeldacademie telt vele ateliers, opties, traditionele en ook eigentijdse opleidingen. De lijm van dit aanbod is kunstgeschiedenis, het vak dat (bijna) iedereen volgt en dat je verrijkt. We kijken naar de toekomst, kiezen met nieuwe opleidingen en dynamische projecten voor beweging.

HUIS VAN DIALOOG

Verwondering vraagt afzondering, opgaan in je werk. Altijd komt er ook een fase van delen bij. We zijn daarvoor de ontmoetingsplaats. Bij ons filosofeer je over je werk,  over kunst en het leven.

In een tweede stap treed je naar buiten. Je exposeert en lokt dialoog uit via gekende en ongekende paden.

HUIS DAT BRUGGEN BOUWT

Onze ateliertuin strekt zich uit ver buiten Lier, met afdelingen in Boechout, Broechem, Koningshooikt, Oostmalle, Pulle, Vremde en Westmalle. De Beeldacademie slaat bruggen met de buren van de Podiumacademie Lier. Met kruisbestuivende projecten maken ze elkaar rijker. Ons huis staat ook open voor speciale doelgroepen. Zo kiezen we resoluut voor maatschappelijk engagement.

Deze interne visietekst ontstond doorheen bevraging en gesprekken met alle betrokkenen.

Scroll to Top