Boechout Broechem Emblem Koningshooikt Oostmalle Pulle Vremde Westmalle Wommelgem

podiumacademie

Digitale Beeldende Kunst

VIERDE GRAAD
duur opleiding 10 jaar

Schooljaar 2024-2025

In de opleiding Digitale Beeldende Kunst, die loopt over tien jaar, creëer en manipuleer je foto’s, video’s, animatie met het doel op zoek te gaan naar de werking tussen beelden en processen, waarbij aandacht gaat naar nieuwe technologieën en eventueel het  ontwikkelen van visuele realisaties.  

Doorheen het jaar worden bijna wekelijks afgebakende opdrachten gegeven waarmee de studenten de verschillende digitale programma’s aanleren. Tijdens deze lessen worden steeds digitale voorbeelden van werken van kunstenaars getoond en besproken.  

De eerste stappen worden gezet in de basisvaardigheden van pixel-programma’s als Adobe  Photoshop, later aangevuld met gerichte opdrachten in de vector-software zoals Adobe Illustrator.  

In de loop van de opleiding zal de mogelijkheid worden geboden om het accent meer op bewegend  beeld te leggen door te gaan experimenteren met video en de basistechnieken van Adobe Premiere.  

MeshMixer en SketschUp zijn driedimensionale beeldcreatie software programma’s die voor ons  heel interessant zijn om in de les te gebruiken om ontwerpen te maken in 3D.  

Alle opdrachten worden opgevat als exploratie- en onderzoeksgebieden waarbinnen de student evolueert, ongeacht het leerjaar. Het is dan ook de bedoeling dat naarmate de opleiding vordert hij of zij meer en meer een persoonlijk parcours gaat afleggen. Stapsgewijs ontwikkelt de student een eigen artistieke beeldtaal met individuele producties waarbij ze begeleid worden binnen de atelieruren.  

Voor sommige leerlingen is het ook een onderzoeksterrein tussen manuele en digitale technieken. Een schilderij ontstaat uit een digitaal ontwerp, een projectie wordt een tekening, een 3D-ontwerp  vormt de basis om later te gebruiken binnen een ander atelier. 

UURROOSTER

  • woensdag 13u00 tot 16u30

Geïnteresseerd in deze opleiding? Misschien is dit ook iets voor jou:

Grafiekkunst
Fotokunst
BeeldLab (BAK)

Is je opleiding naar keuze volzet en vind je niet meteen een alternatief? Kom langs op ons secretariaat voor een babbel! Wij helpen je graag verder. Ook via mail of telefoon kan ons bereiken voor vragen over opleidingen.

Specifieke inhoudelijke informatie over opleidingen kan je ook steeds opvragen bij de docent.

Scroll to Top