Boechout Broechem Emblem Koningshooikt Oostmalle Pulle Vremde Westmalle

podiumacademie

Keramiek

VIERDE GRAAD
duur opleiding 5 jaar
+ 2 jaar specialisatie

Schooljaar 2022-2023

Klei is een van de meest aardse en tactiele materialen. De creatieve mogelijkheden ervan zijn eindeloos. Vanuit een verwondering en nieuwsgierigheid naar de materie maak je, aan de hand van opdrachten, kennis met talloze keramische technieken en kleurtoepassingen. Je ontdekt begrippen en concepten uit de beeld- en vormentaal.  

Vakmanschap én creativiteit vormen de basis van jouw persoonlijke beeldtaal. De verschillende opdrachten vragen telkens een andere technische benadering en een nieuwe artistieke uitdaging. De opleiding kent, vooral in de eerste jaren, een duidelijke omkadering en intensieve begeleiding.   

Je creëert, experimenteert, durft en doet. Je onderbouwt jouw creatief proces. Hierbij heb je oog voor de mogelijkheden die zich aandienen en je leert het potentieel zien in onvoorziene resultaten. Er is ruimte om eigen artistieke grenzen op te zoeken, te ontdekken, te leren en ook eens te mislukken.  

In de loop van het traject verschuift de focus van het aanleren van technieken naar een eigen artistieke en inhoudelijke verdieping. Je leert zelfstandiger te werken, kiest meer voor authenticiteit en kan complexere vormen uitvoeren.  

UURROOSTERS

DAGKLAS (je volgt 2 lesblokken uit volgende opties):

  • maandag 9u20 tot 12u50 VOLZET
  • maandag 13u50 tot 17u20 VOLZET
  • dinsdag 9u20u tot 12u50 VOLZET
  • dinsdag 13u50 tot 17u20 VOLZET
  • donderdag 9u20 tot 12u50 VOLZET
  • donderdag 13u50 tot 17u20 VOLZET

AVOND-WEEKENDKLAS:

  • donderdag 18u20 tot 21u50 + zaterdag 9u20 tot 12u50 VOLZET

Heb je nog vragen over de inhoud van deze opleiding? Mail naar:
mariepaul.goormans@beeldacademielier.be
amber.roucourt@beeldacademielier.be

Scroll to Top