Boechout Broechem Emblem Koningshooikt Oostmalle Pulle Vremde Westmalle Wommelgem

podiumacademie

Keramiek

VIERDE GRAAD
duur opleiding 5 jaar
+ 2 jaar specialisatie

Schooljaar 2024-2025

Klei is een van de meest aardse en tactiele materialen. De creatieve mogelijkheden ervan zijn eindeloos. Vanuit een verwondering en nieuwsgierigheid naar de materie maak je, aan de hand van opdrachten, kennis met talloze keramische technieken en kleurtoepassingen. Je ontdekt begrippen en concepten uit de beeld- en vormentaal.  

Vakmanschap én creativiteit vormen de basis van jouw persoonlijke beeldtaal. De verschillende opdrachten vragen telkens een andere technische benadering en een nieuwe artistieke uitdaging. De opleiding kent, vooral in de eerste jaren, een duidelijke omkadering en intensieve begeleiding.   

Je creëert, experimenteert, durft en doet. Je onderbouwt jouw creatief proces. Hierbij heb je oog voor de mogelijkheden die zich aandienen en je leert het potentieel zien in onvoorziene resultaten. Er is ruimte om eigen artistieke grenzen op te zoeken, te ontdekken, te leren en ook eens te mislukken.  

In de loop van het traject verschuift de focus van het aanleren van technieken naar een eigen artistieke en inhoudelijke verdieping. Je leert zelfstandiger te werken, kiest meer voor authenticiteit en kan complexere vormen uitvoeren.  

UURROOSTER

DAGKLAS (je volgt 2 lesblokken uit volgende opties):

  • maandag 9u20 tot 12u50
  • maandag 13u50 tot 17u20
  • dinsdag 9u20u tot 12u50 (VOLZET)
  • dinsdag 13u50 tot 17u20
  • donderdag 9u20 tot 12u50 
  • donderdag 13u50 tot 17u20

AVOND-WEEKENDKLAS:

  • maandag 18u20 tot 21u50 + zaterdag 9u20 tot 12u50 (VOLZET)

Heb je nog vragen over de inhoud van deze opleiding? Mail naar:
amber.roucourt@beeldacademielier.be

Geïnteresseerd in deze opleiding? Misschien is dit ook iets voor jou:

Beeldhouwen & Ruimtelijke Kunst
BeeldLab (BAK)

Is je opleiding naar keuze volzet en vind je niet meteen een alternatief? Kom langs op ons secretariaat voor een babbel! Wij helpen je graag verder. Ook via mail of telefoon kan ons bereiken voor vragen over opleidingen.

Specifieke inhoudelijke informatie over opleidingen kan je ook steeds opvragen bij de docent.

Scroll to Top