Boechout Broechem Emblem Koningshooikt Oostmalle Pulle Vremde Westmalle

podiumacademie

Cross-over atelier

VIERDE GRAAD
duur opleiding 5 jaar
+ 2 jaar specialisatie

Schooljaar 2024-2025

Door twee ateliers te combineren zet je de deuren open, ontdek je mogelijkheden om je artistieke praktijk te verruimen.  Je vindt inspiratie in minder bekende uitdrukkingsvormen en bevrucht je werk met onverwachte inzichten. Een Crossover-traject zoekt naar een kruisbestuiving met minder of ongekend terrein. 

Aan de hand van de eigen verworven kennis waarin je bent gespecialiseerd, onderzoek je hoe je werk vormelijk, inhoudelijk en met andere technieken verder kan groeien. De persoonlijke motivatie hiervoor is de zeer belangrijke basis.  

In het verlengde van je eigen beeldtaal en visie, zet je je medium op zijn kop, en ga je bevragen, onderzoeken, verbinden en je keuzes maken.  

Je hebt al een specialisatie  behaald in één van de twee vakken die je voor je Crossover selecteert. 
Je volgt dus les in twee disciplines, telkens vier uur/week. Je betrekt beide leerkrachten en de mentor bij de evolutie van je artistieke praktijk en toont aan hoe de overlappingen op elkaar invloed hebben.  

Je stelt je project/traject voor tijdens een intakegesprek.  Anderzijds toets je op regelmatige basis met de crossover-mentor af, hoe dit gekozen traject verloopt.  

Je doet dit in groepsgesprekken en individuele feedbackmomenten, om zo ervaringen te delen. Je houdt de evolutie van het traject goed bij op analoge en digitale manier. Tussendoor neem je deel aan mogelijke presentaties en/of tentoonstellingen. 

Na het traject van 5 jaar toon je je werk in een presentatie voor de Jury, waarbij de ontwikkelingen en resultaten uit de doeken worden gedaan.

Scroll to Top