Boechout Broechem Emblem Koningshooikt Oostmalle Pulle Vremde Westmalle

podiumacademie

15/10 — Sint-Gummarusprocessie verkeershinder

Op zondag 15/10 vind de Sint-Gummarusprocessie plaats! Met de auto door Lier (en tot aan Beeldacademie Lier) kan een uitdaging zijn tussen 10u30 en 13u30.

Bekijk hieronder alle info en welke straten/delen van de stad er zullen afgesloten zijn.

Ten gevolge van de St-Gummarusprocessie op zondag 15 oktober 2023 zal er ernstige verkeershinder zijn in een deel van de binnenstad.

Wij raden gemotoriseerd verkeer af tussen 10.30 en 13.30 uur.

Het parcours gaat als volgt: Kardinaal Mercierplein – Rechtestraat – Werf – Zimmerplein – Eikelstraat – Grote Markt – Vismarkt – Aragonstraat – Mosdijk – De Heyderstraat – St- Gummarusstraat – Heilige Geeststraat – Kardinaal Mercierplein

De start is voorzien rond 11.00 uur.

Voor, tijdens en na de doortocht zal er verkeershinder zijn, vooral in de omgeving van het parcours. In de Deensestraat en het K Mercierplein is er al permanent parkeerverbod van kracht tgv de renovatiewerken aan de kerk. Het K Mercierplein zal afgesloten zijn van 9 tot 13 uur en de Deensetraat van 9 tot 15 uur.

De Berlaarsestraat zal vanaf 10.30 u afgesloten worden tot einde (13u).
De Kerkstraat zal tussen 11 en 11.30 u afgesloten zijn voor verkeer.

Er geldt parkeerverbod van 9 tot 13 uur op het ganse parcours en in de Predikherenlaan, tussen de Abtsherbergstraat en Mosdijk.

De Predikherenlaan, tussen de Abtsherbergstraat en inrit parking Spui, wordt dubbelrichtingsverkeer gedurende de rondgang van de Processie zodat de parking bereikbaar blijft.

Er zal in deze tijdspanne dan ook geen busverkeer zijn in de binnenstad.

De doorgang Fl. Van Cauwenberghstraat – Lisperstraat blijft vrij.

Doch, de Fl. Van Cauwenberghstraat zal 2 x ongeveer een uur afgesloten worden voor het verkeer vanwege het ophalen en terugbrengen van de St-Gummaruskas aan het museum. Hierdoor zal ook de inrit van de ondergrondse parking niet bereikbaar zijn in de periodes 10.30-11.30 uur en 12.30-13.30 uur. Wegrijden via Kapucijnenvest blijft uiteraard mogelijk.

De Lokale Politie Lier zal plaatselijk verkeersregeling uitvoeren en het verkeer staande houden omwille van de doortocht.

Scroll to Top