Boechout Broechem Emblem Koningshooikt Oostmalle Pulle Vremde Westmalle Wommelgem

podiumacademie

Animatiefilm

DERDE GRAAD
duur opleiding 6 jaar

Schooljaar 2024-2025

In animatiefilm maak je kennis met verschillende soorten animatie technieken waaronder stop-motion, pixillatie, cut-out, claymation, traditionele 2D handgetekende potlood animatie en digitale computer animatie.

Je gaat aan de slag in een combinatie van enerzijds handmatige technieken en anderzijds digitale beeldbewerking op de computer. Je leert werken met de programma’s van het Adobe pakket (Photoshop, After Effects, Premiere en Audition). Al schetsend ga je je ideeën vorm geven (de kunstenaar) en tweedimensionale achtergronden en personages ontwerpen (verbeelden, onderzoeken). Voor een stop-motion opdracht ontwerp en werk je een driedimensionale maquette uit op kleine schaal met leuke attributen.

Je verwerft gaandeweg inzicht in het filmisch denken door o.a. een scenario te schrijven en het storyboard uit te tekenen (de vakman). Je werkt soms in groep (de samenspeler) maar meestal individueel aan een opdracht. Je verzorgt de volledige afwerking van je animatie kortfilm op de computer in de montage van beeld en geluid (de vakman)!

Centraal staat je persoonlijke ontwikkeling: het ontplooien van een eigen beeldtaal en voeling krijgen met een filmische medium (de kunstenaar). De artistieke en creatieve aspecten zijn belangrijker dan de technische. Het werken aan een animatiefilm vraagt veel geduld omdat we 12 beelden nodig hebben voor één seconde film! Je wordt stap voor stap begeleid in dit proces. Animatiefilm is grenzeloos en wekt allerlei voorwerpen, poppen en tekeningen tot leven: dit atelier is pure magie!

Ben je benieuwd naar wat we allemaal in de klas zoal doen? Dan kan je een kijkje nemen op het instagram account van de richting: animatiefilm.academie.lier

UURROOSTER

  • zaterdag 9u20 – 13u00 (12-14 jaar)
  • vrijdag 17u30 – 21u10 (15-17 jaar)
Scroll to Top