Boechout Broechem Emblem Koningshooikt Oostmalle Pulle Vremde Westmalle

podiumacademie

14/03 CINEMA BOURGONDIA

NEXT: 14 maart 2023

New Pigs On the Block

Fotograaf en documentairemaker (en Lierenaar) Jimmy Kets kwam tijdens een zomeravondwandeling in 2018 in de buurt van zijn huis drie jonge varkens tegen. Kets was meteen gefascineerd door hun manier van bewegen en communiceren, en besloot met zijn camera het trio te volgen. Vier maanden lang volgde hij elke beweging van Luc, Mia en Anja. Zij spelen de hoofdrol in een sociaal buurtproject. De film start dan ook in een ogenschijnlijk aards paradijs, waar ze kunnen eten naar believen en waar ze warmte en vriendschap krijgen van de buurtbewoners. Maar langzaam kantelt het. De buitenwereld verstoort steeds vaker en steeds harder hun vredige bestaan.

 

Kets koos er voor om het verhaal te vertellen vanuit het perspectief van de varkens. Dus elk beeld moest op ooghoogte worden genomen en elke opname moest in de wei zelf worden gemaakt, close-ups van een oog op amper 10 cm afstand tussen de camera en het varken.

New Pigs on the Block is een teder confronterende film, die op ongeziene wijze de ambigue relatie belicht tussen mens en dier.

66 min.

Nog meer info: www.newpigsontheblock.be

 

 

 

Dit jaar stelt Cinema Bourgondia voor: Cinema Belgica! Films gemaakt op Belgische bodem, waarvan er maar liefst 3 worden voorgesteld door de maker zelf voor of na de filmvertoning.

Zoals elk jaar is de locatie Cc Vredeberg, in de Vredebergstraat Lier.

Voor leerlingen kost de inkom € 2 op vertoon van hun studentenkaart van de academie of onder 18 jaar oud.

Voor niet-leerlingen boven 18 jaar oud kost de film € 5, ook een flinterdun prijsje.

Vooraf of nadien kan er genoten worden van een drankje aan de bar.

VOLGENDE VERTONINGEN

VORIGE VERTONINGEN

Scroll to Top