Boechout Broechem Emblem Koningshooikt Oostmalle Pulle Vremde Westmalle

podiumacademie

AMI (Arts Music Investigation)

DERDE GRAAD
duur opleiding 6 jaar

Schooljaar 2022-2023

AMI staat voor ‘Art Music and Investigations’. AMI is de gezamenlijke opleiding van de beide Lierse kunstacademies, zowel leerlingen van de beeld- als podiumacademie kunnen hiervoor inschrijven.

In dit atelier werkt iedereen die geboeid is door stilstaande en bewegende beelden, zuivere klanken en experimentele melodieën. We gaan dus zowel beeldend als muzikaal aan de slag. We dompelen ons onder in het thema, draaien conventies en ideeën binnenstebuiten, ondersteboven en weten nog niet waar we uit zullen komen. We streven naar resultaat van een multidisciplinaire samenwerking waarbij grenzen verlegd worden. Zoals vaker in de muziek, maar zeldzamer in de beeldende kunsten wordt er samen tot één resultaat gewerkt.

Centraal staan het experiment en het samenspel. Om beeld en muziek op te nemen werken we met bestaande instrumenten en als we de gepaste instrumenten niet vinden om het effect te bereiken, bouwen we ze zelf. Ook kan het beeld vertaald worden in muziek en de muziek de aanzet geven tot beeldend werk.

Voor dit atelier heb je geen voorkennis nodig, wel zin en nieuwsgierigheid. Je wordt begeleid door een muzikant en beeldend kunstenaar.

Het afgelopen jaar werkten we rond de gog-polder van Lier. Enkele impressies van resultaten vind je in de video

4 lesuren per week

Praktische informatie
liesbet.grupping@beeldacademielier.be

Inhoudelijke informatie
info@beeldacademielier.be

UURROOSTERS

  • woensdag 15u00 – 17u00 (de lesmomenten kunnen afwijken afhankelijk van de lopende projecten)

LOCATIE

Timmermans-Opsomerhuis
Netelaan 4, 2500 Lier

Scroll to Top